THE BASIC PRINCIPLES OF TEKRARLAYAN GEBELIK KAYıPLARı çOCUK PSIKOLOJISI

The Basic Principles Of tekrarlayan gebelik kayıpları çocuk psikolojisi

The Basic Principles Of tekrarlayan gebelik kayıpları çocuk psikolojisi

Blog Article

Adet gecikmesi, pozitif gebelik testi sonucu, bulantı, kusma ve memede hassasiyet gibi belirtiler hem normal hem de dış gebelik belirtileri arasındadır.

Aşağıda yer alan yorum bölümünden sen de ister kendi deneyimlerini anlat, ister hamileliğe dair merak ettiğin sorularını diğer okuyucularla paylaş.

Dış gebelik aynı zamanda ektopik gebelik olarak isimlendirilir. Dış gebelik normal bir şekilde ilerleyemez. Döllenmiş yumurta rahim dışında yaşayamaz ve büyüyen doku eğer tedavi edilmezse hayatı tehdit eden kanamalara neden olabilir.

7 haftalık dış gebelik belirtileri genellikle karın ağrısı en önemli belirtilerden biridir. 

Bu nedenle dış gebelik geçiren kadınlar ilerideki gebeliklerinde doktorlarıyla yakından iletişimde olmalı ve riskleri azaltmak için gerekli önlemleri almalıdırlar.

Bu hormon tamamen aşağı inip sıfileır olmazsa, gebelik dokusu tam olarak vüMinimize dışına atılamamış anlamına gelir. Bu durum ise ek tedaviler ile giderilir.

Eğer ilaç tedavisi yapıldıysa en az three ay ara verilmesi gereklidir, ama daha kısa bir süre içinde hamilelik oluştuysa bebekte kesinlikle bir sorun olur anlamına gelmez.

Dış gebelikte de beta-hCG hormonu yüksek gelebilir. Dış gebelik tespitinde sadece bir kez beta-hCG testi yapmak yeterli değildir. Bu testin 2 gün arayla tekrarlanmasıyla birlikte ultrasonografi ile dış gebelik olup olmadığı denetlenmelidir.

Döllenmesi gerçekleşen yumurta rahme değil de başka bir yere tutunup yerleşirse buna dış gebelik adı verilmekte olup, istenmeyen ve gebeliğin ilerlemesi mümkün olmayan bir durumdur. Dış gebeliğin diğer bir advertisementı ektopik gebeliktir.

Oluşan kanamanın bir an önce Detaylı Bilgi Burada kontrol altına alınması gerekmekte olup, hasar gören fallop tüplerinin ise ya hepsi ya da bir kısmı ameliyat ile alınmak zorunda kalınır. Yapılan cerrahi girişimler açık ya da kapalı tekniklerle gerçekleşebilir.

Dış gebeliğiniz olup olmadığından emin olmanın tek yolu bir doktor tarafından muayene edilmektir. Doktorunuz veya hemşireniz öğrenmek için pelvik muayene, kan testi veya ultrason yapabilir.

Gebeliğin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için ilk advertım olarak döllenen yumurtanın fallop tüplerine girerek ilerlemesi ve yolculuğunun sonunda ise sağlıklı ve olması gerektiği gibi rahme ulaşması ve kendisine en uygun yeri bularak yerleşmesi gerekir.

Bu risk faktörlerinden birine veya daha fazlasına sahip olan kişiler gebe kalmayı planladıklarında hekimleriyle görüşmeli ve dış gebelik riskini limit etmek için gerekli önlemleri almalıdır.

Yapılan iğne, dış gebeliği sonlandırıcı bir etki gösterir. Sonrasında gerekli kontrol yapılarak dış gebeliğin sonlanıp sonlanmadığına bakılır. Bazı durumlarda enjeksiyonun tekrarlanması gerekebilmektedir. Erken teşhisle başvurulamayan hastalarda ise diğer bir tedavi yöntemi olarak ameliyata başvurulabilmektedir.

Report this page